Mierea poliflora rezulta din nectarul mai multor plante, teoretic niciuna predominanta. Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. Este considerata o miere complexa fiind recomandata cel mai des pentru diferita afectiuni. Datorita compozitiei28 M . Nija , L . Dinu , A . Miten compozitiei ( zaharuri simple , glucoză şi fructoză ) , este direct asimilabilă . Mierea conţine , în cantitati mici , vitaminele grupului B şi vitamina C . De asemenea , mierea contine enzime : invertază , amilază , catalază ; acizi organici : lactic , gluconic , săruri minerale : fier , potasiu , calciu , fosfor .
Mierea stimulează pofta de mâncare , facilitează digestia , îmbunătăſește activitatea inimii , ficatului , creşte procentul de hemoglobină din sânge . Mierea este indicată în cazurile de anorexie , în special la copii . Mierea de albine este de asemenea un bun remediu contra oboselii fizice sau intelectuale . Consu mul de miere de albine poate preveni tulburările de creştere , demineralizarea oaselor .
Are proprietăți antibacteriene .
Continut energetic : 3000 kcal / kg
Datorită naturaletei sale , mierea de albine cristalizeaza in timp . Aceasta nu îi afectează calitățile . Dacă se preferă lichida . se va încălzi moderat ( max . 40°C ) , pe baie de apă.